/ / A rák, amely megöli a nők többségét, mint a mellrák

A rák, amely meghal több nőt, mint a mellrák

Ha meg kellett találnod az első számú rákos gyilkosta nőkről, mit mondana? Mellrák? Méhnyakrák? Itt a daganat: a tüdőrák csaknem kétszer annyi nőt öl meg, mint bármely más rák, és az Amerikai Tüdőszövetség (ALA) nemrégiben végzett felmérése szerint csak a nők egy százaléka említette a tüdőrákot, amikor rákot kérnek a nőkre.

Nem csoda, hogy az ALA támogatja a növekedéstfinanszírozás a tüdőrák kutatásához. A CVS-szel együtt új Lung Force nevű mozgalmat indítottak, melynek célja a halálos rák tudatosítása. Első lépésük: 2014. október 1-jén megszüntetni a cigaretták értékesítését az összes CVS áruházban. Hatalmas hír, jobb ?!

Több: Tüdőrák Áttekintés

Díjnyertes televíziós és Broadway színésznőValerie Harper örömmel csatlakozott ehhez a hatalmas kampányhoz. Miután 2009-ben tüdőrákot diagnosztizáltak, műtéttel gyógyult, de a rák 2013-ban visszatért. Az orvosok abban az időben azt mondták neki, hogy csak hónapok élnek. "Sokk volt, mert soha nem voltam füstölve" - ​​mondja Valerie. Most egy évvel és négy hónappal később Valerie készen áll arra, hogy felhívja a figyelmet és távolítsa el a tüdőrákhoz kapcsolódó megbélyegzést.

"[Azt mondják]" Ó, te füstöltél, mi? " Hetvenöt éves koromban, soha nem sütöttem napot az életemben "- mondja Valerie -, de van másfelhasználós füst, ott van a radon, a viselkedés és a génjeid."

TÖBB: Tüdőrák nem dohányzókban

Mégis, a fele több mint 1000 nő aA legfrissebb felmérés szerint nem aggódnak a tüdőrák kialakulásában, mert soha nem füstöltek, hanem káros kudarcot kell kijavítani, mondja Valerie. De annak ellenére, hogy a dohányzókban a tüdőrák minden bizonnyal lehetséges, a cigaretta árusítása még mindig a legjobb megoldás a kockázat csökkentése érdekében.

"Itt vagyunk, mert a nők nem halhatnak beezek a számok és annyira kevés kutatási finanszírozással "- mondja Valerie -, hogy egyre jobb lesz, gyorsabbá kell válnia. Ahhoz, hogy részt vegyen a tudatosság terjesztésében és a tüdőrák kutatásának finanszírozásában, látogasson el a Lungforce.org oldalra.

TÖBB: A tüdőrák egy valószínűtlen áldozata

Figyelni: