/ / 8 A tüdőrák tünetei Önnek tudnia kell, még akkor is, ha Ön nem dohányzó

8 Tüdőrák tünetei Önnek tudnia kell, még akkor is, ha Ön nem dohányzó

8 Meggyőző jelek a tüdőrákról tudnod kell

Hosszú köhögés

"A tüdőrákos emberek többsége aköhögés, alkalmanként vérrel "- mondja McKenna A vastag, rozsdaszínű nyálkahártya felszívódása korai jelző is lehet, de ha száraz köhögés is van, ha több mint egy hónapja van, érdemes kipróbálni.

8 Meggyőző jelek a tüdőrákról tudnod kell

Krónikus fertőzések

Legtöbbször a vírusok a tüdőért felelősekolyan fertőzések, mint a krónikus bronchitis. De ha ismételten megbetegszünk, és minden betegség úgy tűnik, egyenesen a mellkasod felé vezet, akkor rákot jelenthet.

8 Meggyőző jelek a tüdőrákról tudnod kell

Fogyás

Csökken a font, anélkül, hogy megváltoztatná a diétát vagyedzés? "Mint minden rák esetében" - jegyezte meg McKenna -, egy fejlettebb daganat olyan fehérjéket hozhat létre, amelyek elmondják testének, hogy fogyjon. Éppen ezért észreveheti az étvágyadást is.

8 Meggyőző jelek a tüdőrákról tudnod kell

Csontfájdalom

Ha a tüdőrák elterjedt a többi szervrea szervezetben, mélyen érzed magad a csontodban vagy az ízületekben - mondja Jack Jacoub, az orvosi onkológus és a mellkasi onkológia igazgatója a California Fountain Valley-i Orange Coast Memorial Medical Center MemorialCare Cancer Intézetében. A hát és a csípő gyakori fájó foltok. (Bár ez is a D-vitamin hiányának jele lehet.)

8 Meggyőző jelek a tüdőrákról tudnod kell

Duzzad a nyakán és arcán

Ha a tüdődaganat elkezdi megnyomni a tüdőta felső vena cava (a nagy véna, amely a fejét és a karját a szívedbe viszik), a nyaka és az arca duzzanatot észlel, mondja Jacoub. A karjaidat és a felső mellkasát is érintheti. (Szeretne felvenni néhány egészségesebb szokást? Jelentkezzen be, hogy egészséges táplálkozási tippeket kapjon közvetlenül a dobozba!)

8 Meggyőző jelek a tüdőrákról tudnod kell

Elsöprő fáradtság

"Ez más, mint fáradtság" Jacoubjegyzetek. "Olyan elfáradt annyira, hogy alig tudsz várni az ágyra mászni", és sok pihenés nem segít. A rákos betegek több mint 80 százaléka tünetként jegyzi meg a "túlzott fáradtságot".

8 Meggyőző jelek a tüdőrákról tudnod kell

Izomgyengeség

A tüdőrák befolyásolja a szerveit, valamint az Önétizmokat. Az egyik legfontosabb terület, amelyre hatással lehet: a csípője. "Talán nehezen tudsz kijutni egy székből" - mondja Jacoub. A vállakban, karokban és lábakban gyengeség is jellemző.

Miközben az egészségedre gondolsz, fésülje fel, hogyan kell elvégezni a mell önvizsgálatát:

8 Meggyőző jelek a tüdőrákról tudnod kell

Magas kalciumszint

Bizonyos tüdőrákok hormonszerű anyagokat termelnekami felborítja az ásványi anyagok egyensúlyát a szervezetben. Egyes esetekben, mondja McKenna, a felesleges kalcium felszabadul a véráramba. Bár nem tudja észrevenni, hogy szintjei a tetőn keresztül járnak, amíg orvos nem rendel el laboratóriumi vizsgálatot, észre kell venni a magas kalciummal járó tüneteket: gyakori vizelés, túlzott szomjúság, székrekedés, hányinger, hasi fájdalom és szédülés.

Figyelni: